Recept
Tészta:
- 300 g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 180 g vaj
- 90 g porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
Florentin réteg:
- 100 g kandírozott narancshéj
- 100 g kandírozott lime héj
- 100 g koktélcseresznye
- 1,25 dl tejszín
- 50 g méz
- 50 g vaj
- 150 g porcukor
- 150 g szeletelt mandula
- 200 g étcsokoládé megolvasztva
A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. Jó tanács: mindig várjuk ki a pihentetési időt ezeknél a gyúrt, vajas tésztáknál, mivel csak akkor lesz finom omlósan ropogós, ha a kézmelegtől vissza tud hűlni a vaj a tésztában. És persze kinyújtani is könnyebb lesz. Amíg pihen a tésztagombóc, a florentinhez összeforraljuk a tejszínt, porcukrot, mézet és a vajat, majd belekeverjük a mandulát, és a kandírozott finomságokat és hagyjuk lehűlni. A sütőt előmelegítjük, a tésztát pedig kinyújtjuk lisztezett deszkán, és sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, úgy hogy rátekerjük lazán a sodrófára, a tepsiben pedig kihajtogatjuk. Erre jöhet mandulás réteg, mehet a sütőbe 180 fokra, 30 percre. Ha kész és lehűlt, nagyjából 2x5 cm-es szeletkékre vágjuk és a 2 végét olvasztott csokoládéba mártogatjuk, majd rácsra vagy sütőpapírra sorakoztatva megvárjuk, hogy a csoki teljesen megszáradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése