És akkor kanyarodjunk vissza a recepthez:
Hozzávalók:
- 1/4kg tejpor,
- 7dkg cukrozatlan kakaópor,
- 1 vaníliás cukor,
1/2 kg cukorból és 2 dl vízből szirupot főzünk: forrástól számítva pontosan 10 percet főzzük, majd felolvasztunk benne 10 dkg vajat (szigorúan vajat, nem margarint). Ha elolvadt, apránként hozzákeverjük a tejport, kakaóport és a vaníliás cukrot és közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Legjobb, ha kétemberes a dolog, nekem mindig apukám segít beleszórni, én meg közben keverem, mert a végén olyan sűrű massza lesz, hogy bizony kemény izommunka elkeverni :) Ha simára kevertük, mehet egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyjuk megszilárdulni és fel lehet kockázni. Nem kell kétségbeesni, ha nem szilárdul meg azonnal, nálam előfordul, hogy akár 1-2 nap is kell neki, mire vágható állapotot ér el. Akkor felkockázzuk, és lehet falni. A nagymamám mindig formákba öntötte, úgy hogy kibélelte csomagolóval a formát, beletömködte a csokit, majd mikor megszilárdult, szalagot kötött rá, és felakasztotta a karácsonyfára :) Mi pedig lelopkodtuk...Nem lesz olyan sima, mint a bolti csokoládék, de omlós és sokkal-sokkal finomabb :)
ez is nagyon jól hanzik:)
VálaszTörlésnincs valami tuti tipped, hogy ha pálcás csokit csinálok (amiből majd tejjel lehet forrócsokit keverni), azt mivel tehetném krémesebbé?
Na azt még nem próbáltam, de trüffelt sokszor készítettem már és az a friss tejszíntől lesz mennyeien krémes, pár csepp tejszín biztosan nem fog megártani neki ;)
Törlésnem rossz ötlet, kipróbálom, én is valami ilyesmire gondoltam!:))
Törléshát ez ilyen kis egyszerű apróság lesz gyakorlatos csoporttársaimnak karira majd.
Nagyon szupi ötlet! Egyszerű és nincs ember, aki ne örülne a csokis finomságnak! :)
Törlés