A receptet egyébként a Zila tortaforma hivatalos weboldalán találtam. (Nem, még mindig nem fizetnek nekem azért, hogy reklámozzam, ez csak szimplán szerelem a részemről)
Hozzávalók:
- 200 g vaj,
- 180 g porcukor,
- 300 g liszt átszitálva,
- 4 egész tojás,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 lime reszelt héja
A töltelékhez:
- 250 g mascarpone,
- 1 lime leve,
- 2 csomag vaníliás cukor (+kevéske porcukor, ízlés szerint)
A meringue-hoz:
- 4 tojásfehérje,
- 2 csomag habfixáló,
- 4 ek cukor
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit szép simára keverjük, majd megtöltjük vele a tortaformát úgy, hogy kb egy ujjnyi hely maradjon a forma tetejéig. 45 perc alatt megsütjük. Normál tortaformában is megsüthetjük persze, akkor a krém 2 tortalap közé kerül majd.
2. Amíg hűlt a torta, elkészítettem a tölteléket: a mascarponét kikevertem a lime levével és a vaníliás cukorral, majd megtöltöttem vele a lyukakat.
3. A sütőt felfűtöttem 230 fokra. A meringue-hoz a tojásfehérjéket habosra vertem a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltöttem. Csillag lyukú fejjel szép íveket nyomtam a tortára szeletenként és pár perce betoltam a sütőbe, amíg a hab felszíne picikét megbarnult.
Hihetetlen jól néz ki:))
VálaszTörlésKöszönöm:) A tésztán még fogok kísérletezni,mert szerintem lehetne lazább is,úgyhogy legközelebb megy bele majd sütőpor is,és kevesebb liszttel fogom készíteni.
TörlésHihetetlen finom is volt. :D
VálaszTörlésJaj de jó, örülök neki :-D Nem mindig van módom megkóstolni a saját tortáimat, úgyhogy nagyon örülök minden visszajelzésnek :-)
Törlés:D akkor majd én leszek az itthoni titkos visszajelződ.
VálaszTörlésJuhééééé :D
Törlés