2012. október 20., szombat

Lisztmentes csokitorta

Sokszor készítettem már ezt a csokitortát, mert gyors, egyszerű, omlós, lágyan olvadós a belseje és RENGETEG CSOKI van benne. Nem vicc, már-már félelmetes...Ez alkalommal rendelésre készült 2 emeletnyi mennyiségben, tömény élvezet. Tényleg félelmetes, hogy majd' 1 kg csokoládéból készült...mennyei, imádom. És ami a legszebb, hogy egyáltalán nem tartalmaz lisztet, borzasztóan egyszerű, nem lehet elrontani, kezdők is bátran kipróbálhatják, biztos a siker!


Recept:

  • 3 tábla (30 deka) étcsokoládé  
  • 15 deka vaj, 
  • 2 evőkanál tejszín, 
  • 5 tojás, 
  • 20 deka cukor, 
  • 1 vaníliás cukor, 
  • 1 csipet só,
  • 1 ek kakaó, 
  • 10 deka darált mandula
Először is felolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a vajjal, majd a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beleöntjük a csokimasszát, a kakaóport, a pici sót és a darált mandulát és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformában 150 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. Nem kell megijedni, ha a beleszúrt tű még mindig ragacsos, a közepe ilyen lágyan olvadós marad. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük 10 deka étcsokiból, 5 deka vajból és löttyintésnyi rumból (elhagyható) összeolvasztott mázzal, ezután pedig teljesen lehűtjük, legjobb, ha egy éjszakát tud állni, de 4-5 óra is elég neki végszükségből, ha nem bírunk várni :) Ez a mennyiség 1 tortányira elegendő, a képen a nagyobbik torta mennyisége jön ki belőle. A 2 tortára dupla adagot készítettem.




2 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon érdekes, liszt helyett darált mandula. Akkor őt így lisztérzékenyek is fogyaszthatják? Nagyon gusztusos, lehet egyszer kipróbálok ilyen receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, aki nem allergiás a mandulára, de esetleg lisztérzékeny, az is nyugodtan fogyaszthatja ez isteni csokis csodát. Nagyon omlós és szaftos marad a belseje, éppen ezért, mert nincs benne liszt, érdemes kipróbálni;)

      Törlés