Recept:
- 3 tábla (30 deka) étcsokoládé
- 15 deka vaj,
- 2 evőkanál tejszín,
- 5 tojás,
- 20 deka cukor,
- 1 vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 1 ek kakaó,
- 10 deka darált mandula
Először is felolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a vajjal, majd a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Beleöntjük a csokimasszát, a kakaóport, a pici sót és a darált mandulát és alaposan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformában 150 fokon 45-50 perc alatt megsütjük. Nem kell megijedni, ha a beleszúrt tű még mindig ragacsos, a közepe ilyen lágyan olvadós marad. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük 10 deka étcsokiból, 5 deka vajból és löttyintésnyi rumból (elhagyható) összeolvasztott mázzal, ezután pedig teljesen lehűtjük, legjobb, ha egy éjszakát tud állni, de 4-5 óra is elég neki végszükségből, ha nem bírunk várni :) Ez a mennyiség 1 tortányira elegendő, a képen a nagyobbik torta mennyisége jön ki belőle. A 2 tortára dupla adagot készítettem.
Hát ez nagyon érdekes, liszt helyett darált mandula. Akkor őt így lisztérzékenyek is fogyaszthatják? Nagyon gusztusos, lehet egyszer kipróbálok ilyen receptet! :)
VálaszTörlésBizony, aki nem allergiás a mandulára, de esetleg lisztérzékeny, az is nyugodtan fogyaszthatja ez isteni csokis csodát. Nagyon omlós és szaftos marad a belseje, éppen ezért, mert nincs benne liszt, érdemes kipróbálni;)
Törlés