Recept:
- 100 g amaréna cseresznye/meggy
- 175 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 125 g olvasztott, de már kihűlt vaj
- 150 g cukor
- 2 nagy tojás
- 4 kisebb darab érett banán péppé összetörve
- 60 g aprított mandula
- 1 teáskanál vanília kivonat
Az amaréna cseresznyét lecsepegtetjük és félbevagdaljuk a gyümölcsöket. A vajat a cukorral, tojásokkal és banánnal simára keverjük, mehet hozzá a többi száraz hozzávaló és a vanília. Vegyünk elő egy hosszúkás sütőformát vagy őzgerinc formát, vajazzuk és lisztezzük ki, mehet bele a tészta, előmelegített sütőben 180 fokon süssük 1-1 és negyed órát (tűpróba!!!) Formában hagyjuk kihűlni. Ja, és az amaréna levét nehogy kiöntsétek! Isteni lesz meglocsolni vele a süteményt. Egyébként, ha nincs otthon amaréna cseresznye, lehet helyette rumba áztatott mazsolát, vagy esetleg lecsepegtetett cseresznye befőttet használni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése