Recept:
- 150 g liszt
- 200 g darált mák
- 200 g darált mandula
- 8 tojás
- 250 g lágy vaj
- 280 g kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- negyed kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
- csipet só
- 1 vaníliás cukor
- 200 g nektarin, vagy bármilyen más gyümölcs
- kb 100 g sárgabaracklekvár
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a cukros-vajas tojássárgája masszát és alaposan simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét pedig beborítjuk a nektarin szeletekkel, előmelegített sütőben 180 fokon kb 45 percet sütjük (tűpróba!) majd megkenjük a felmelegített sárgabaracklekvárral és 10 percre visszatoljuk a sütőbe. Vaníliafagyival vagy sodóval is isteni.
Uh, ez nagyon ínycsiklandó :) Mákos és gyümölcsös, tuti jó :)
VálaszTörlésBizony, tutira nyerő páros és rém egyszerű;) Körtével, almával is incsifincsi.
Törlés