2012. augusztus 27., hétfő

A szicíliai cucc...

Ez a recept is nyomokban padlizsánt tartalmaz. Tényleg nem akarlak benneteket az őrületbe kergetni, de padlizsánimádatom nem ismer határt. És még mindig nem fogytam ki a kis lila zöldséges receptjeim tárházából;) Ez a recept egy szicíliai padlizsánragus tészta, istenien nyárias és könnyű, mégis robbanóan tele ízekkel és max 20 perc alatt össze lehet dobni, komolyan. A legjobb fusilli tésztával készítve, ez nekem most pont nem volt itthon, mert kifogyott a készlet, így próbáltam a lehető legcsavartabbal helyettesíteni, a végeredmény így sem lett rossz. Ez az adag, amit most készítettem, 1,5 padlizsánból és 4 nagy paradicsomból készült, úgy nagyjából 3-4 személyre. 

Legelőször azzal kezdek, hogy a friss paradicsomokat leforrázom, hogy le tudjam szedni a héját, majd felkockázom őket, és a padlizsánt is felkockázom. Nyugodtan használhatunk egyébként hámozott, kockázott paradicsom konzervet is, ha épp van otthon, nekem most nem volt. Közben a tésztát is felteszem főni. Aztán egy nagy fej lilahagymát finomra vágok és olívaolajon megpirítom, megszórom némi szárított oreganoval és frissen őrölt borssal, majd hozzáadok 2 gerezd zúzott fokhagymát és mehet hozzá a felkockázott padlizsánhús, ezt is megpirítom. Ha ez megvan, mehet bele a paradicsom, megsózom, és 1-2 evőkanálnyi jóféle balzsamecetet vagy vörösborecetet rálöttyintek, plusz hozzáadok 2 teáskanál paradicsompürét és egy jó maréknyi nagy szemű mazsolát. Az egész ragut összeforraljuk, a kifőtt fusillit beleforgatjuk, megszórjuk friss bazsalikommal, pirított fenyőmaggal és jó adag reszelt parmezánnal a tetején tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése