2013. augusztus 30., péntek

Egy csókot...kókuszcsókot!Most!

Diétázáskor ez a megátalkodott édességhiány a legőrjítőbb számomra...de ezt is megoldottam. Csak semmi pánik, a tojásnak csak a fehérjét tartalmazza, cukor helyett édesítőport tartalmaz, és zabpehellyel készül, ami annyi jósággal van tele, hogy nem is győzöm felsorolni: 

  • csökkenti a koleszterinszintet
  • segít megelőzni a szívbetegségeket
  • oldható rosttartalma igen magas, így lassítja az emésztést, aminek köszönhetően stabilizálódik a vércukorszint
  • gazdag B és E vitaminban
  • regenerálja az idegrendszert
  • lúgosít, emésztőrendszeri gyulladásokat nyugtat
  • erős rákmegelőző hatású élelmiszer, ugyanis csökkenti egyes savak toxicitását
  • nem utolsósorban teltségérzetet okoz, zabpehely után sokáig nem fogunk nasi után sóvárogni (kivéve, ha a nasi is zabpehelyből készült, mint ez a kókuszcsók) :)
Na szóval, fogyasszatok sok zabpelyhet, mert igen egészséges és a fogyókúrás étrendben rendkívül áldásos a hatása. Ez a kókuszcsók nevetségesen egyszerű, 2 perc alatt dobtam össze+15 perc a sütés. És mennyei!





Recept:

  • 5 tojásfehérje
  • 2,5 dl zabpehely
  • 2,5 dl kókuszreszelék
  • 1,8 dl por alapú édesítőszer (Canderel, Nyírfacukor, Update Prebio Sweet)
  • csipet só
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy lapos tepsibe margarinnal leheletvékonyan megkent sütőpapírt teszünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és fokozatosan hozzá adagoljuk az édesítőt, majd a zabpelyhet és a kókuszt. Összekeverjük és 2 kávéskanál segítségével kis gombócokat halmozunk a sütőpapírra, 15 percet szárítjuk. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, lehet még olvasztott diabetikus csokival cifrázni ;) Fogyásra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése