2013. május 21., kedd

Cukkini...cuki.Imádom.

A cukkini nem csak egészséges, de ha jól van elkészítve, elolvad a szánkban és szinte minden ízzel harmonizál, még süteménytésztába is reszelhetjük, hogy szaftosan tartsa azt. De én azt mondom, a legfinomabb, ha az ember a zsenge példányokat megtölti, vagy finom bundában ropogósra süti, vagy csak simán egy kis reszelt parmezánnal meggrillezi. Vagy tésztamártásba reszeli...ahogy én is tettem legutóbb. Azt szeretem a tavaszban és a nyárban, hogy végre ehetünk zöldséget dögivel és a legváltozatosabb formákban. No nem mintha nagy vegetáriánus lennék, de ilyenkor jól esik sokszor sokféle zöldséget és gyümölcsöt enni. Nagyon szeretem pl. a zöldséges tésztaféléket, ezeket durumtésztából elkészítve igazán egészségesen és kalóriaszegényen is főzhetünk. Alig vártam most is, hogy az elmúlt napok megterhelő húslakomái után végre valami cukkinis "bármit" készíthessek.:) Ebből lett a régi nagy kedvencem, a cukkinis sült tészta.



Recept


  • 2 közepes méretű, zsenge cukkini lereszelve
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g natúr, tejszínes krémsajt (pl. Mackó sajt)
  • 5 dl tejszín
  • só, bors
  • 2 tojás
  • 1 csomag spagetti tészta (lehet durumtészta is)
  • 2 maréknyi reszelt parmezán
A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk, a cukkinit hozzáadjuk és megpároljuk, majd jöhet rá a zúzott fokhagyma, ezzel is picit pirítjuk, majd rádobjuk a sajtot, megolvasztjuk és a tejszínnel összeforraljuk, sózzuk-borsozzuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd ha már nem olyan tűzforró, belekeverjük a 2 tojást nyersen. A spagettit a szokásos módon megfőzzük és a sajtos-cukkinis mártásba forgatjuk, amit kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba öntünk, tetejére reszelt parmezánt szórunk és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Isteni, krémes és szaftos, simogatóan bársonyos húsmentes étel.
(Elnézést a képminőségért, nem bírtunk várni az ebéddel.:D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése