A receptet pedig a Zila Tortaforma weboldalán találtam, szuper recept, úgy, ahogy van.
Piskóta:
- 6 db (nagyobb) tojás,
- 3 ek. rétesliszt,
- 3 ek. finomliszt,
- 6 ek. cukor,
- csipet sütőpor,
- csipet só
Krém:
- 25 dkg ricotta,
- kb. 1 dl tejszín,
- 1 ek. narancsvirágvíz,
- 1 narancs reszelt héja,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 ek. frissen facsart citrom- és narancslé,
- 2 ek. porcukor
A tojásokat kettéválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral. Ezután hozzáadom a liszteket, a sütőport és a sót és ezekkel is alaposan elkeverem, végül óvatosan a masszába forgatom a tojáshabot, majd betöltöm a tortaformába és 180°C-ra előmelegített sütőbe teszem 20-25 percre (tűpróbával ellenőrzöm a piskóta állapotát). Hagyom kicsit hűlni, majd kiborítom a formából.
A krém hozzávalóit is alaposan összekeverem és a tortaforma nyílásaiba töltöm csillagcsöves nyomózsákkal. Díszítésnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése