Imádtam ezt a tortát elkészíteni és díszítgetni, a csokitorták mindig a szívem csücskei. Ja, és a beletűzdelt kis csokidíszeket is saját kezűleg készítettem el előző este, pofonegyszerű és nagyon látványos díszeket művelhetünk ezzel a módszerrel: töltsünk egy tasakba olvasztott csokoládét, hűtsük le, amíg az állaga már nem lesz teljesen hígan folyós, vágjuk le a tasak sarkát, de vigyázzunk, pici nyílást kell hagynunk ahhoz, hogy szép vékonyan tudjunk majd rajzolni. Sütőpapírra bármilyen formát megrajzolhatunk így csokiból, várjuk meg, míg megszilárdul, majd díszítés előtt tegyük hűtőszekrénybe pár percre papírostól, így könnyebb lesz majd leszedni és dolgozni vele.
Recept:
Tészta:
- 8 tojás szétválasztva
- 24 dkg porcukor
- 16 dkg darált dió
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót majd keverjük az egész masszát a habhoz. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és 180 fokon kb 45-50 percet sütjük. (tűpróba!)
Krém:
- 18 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál jó minőségű holland kakaópor
- 10 dkg Rama margarin
A krém összes hozzávalóját, kivéve a Rama-t, egy lábasba öntöm, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Ha kihűlt, kikeverem a 10 dkg Rama-val és opcionálisan bármilyen gyümölcsöt is belekeverhetünk, ez most rumosmeggyel készült.
Ha a tészta kihűlt, kettévágom, megtöltöm a krémmel, keveset félreteszek belőle, hogy kívül is bekenhessem. Ha a képen látható kinézetet szeretnétek elérni, akkor dupla adag krémet főzzetek, így bőven marad csillagcsöves nyomózsákba is, amivel szépen ki lehet díszíteni. Ja, és pofonegyszerű;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése