Recept:
Tészta:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 60 g cukor
- 1 tojás
- csipet só
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal tésztagombóccá gyúrjuk, folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a krémet:
Krém:
- 25 dkg túró
- 1 kis pohár tejföl
- 1 joghurt
- 2 tojás
- pár csepp vaníliakivonat (vagy vaníliás cukor)
- 1 evőkanál liszt
Összekeverjük. Ennyi...
A tésztát gyorsan kinyújtjuk, én 26 cm-es formát használtam kivajazva, kilisztezve, ebben a tésztát 10 percet elősütöttem, majd beleöntöttem a túrókrémet, azzal sütöttem kb. 20 percet, majd a tetejére szeletelt körtével ( kb. 4-5 kisebb darab) még kb. 20-30 percet, amíg megpuhul és egy kis színt kap a teteje. Addig elkészítjük a karamellt: 20 dkg cukrot kevergetés nélkül egy nagyméretű és lapos (lehetőleg teflon) lábasban megolvasztunk és enyhén barnásra karamellizálunk lassú tűzön. Ha ez megvan, 2,5 dl habtejszínnel felöntjük, óvatosan, mert fröcskölhet a hőmérséklet különbség miatt, tehát álljunk picit hátrébb. Először meg fog kötni, de semmi pánik, ez teljesen normális, tegyük vissza a tűzre és közepes lángon kevergessük, szépen fel fog olvadni. Én még beledobtam egy csipetnyi sót is, nagyon jót tesz neki. Ezzel nyakon öntjük a kész pitét, és teljesen kihűtjük, hogy a tetején a karamell is kicsit megdermedjen. Ha elérte ezt az állapotot, felszeleteljük és jóízűen elmajszoljuk.
Szia! Nézz be hozzám egy díjért, ha van kedved! :)
VálaszTörléshttp://csibekalandok.blogspot.com/2014/07/liebster-award-dijat-kaptam.html